www.folkeoplysningskompetencer.dk

Kompetencekortene og Kompetencespillet

Kompetencekortene og Kompetencespillet hjælper med at synliggøre og sætte ord på de kompetencer, du får som en sidegevinst eller bonus, når du dyrker en interesse eller på anden måde engagerer dig i folkeoplysningen. Samtidig med at du arbejder med det konkrete indhold i aktiviteten, udvikler du en række generelle kompetencer, bonuskompetencer.

Kortene og spillet sætter fokus på disse bonuskompetencer: sociale kompetencer, organisatoriske kompetencer, selvledelseskompetencer, kreative-innovative kompetencer, interkulturelle kompetencer, kommunikative kompetencer, læringskompetencer og demokratiske kompetencer.

EU-kommissionen kalder dem for nøglekompetencer, fordi de lukker op for vores evne til at løse opgaver i kendte og nye situationer. Nøglekompetencer er bl.a. vigtige for at klare sig godt i forhold til arbejde og uddannelse.

Kompetencekortene er en del af Kompetencespillet, men de kan også bruges selvstændigt til at hjælpe med at få blik for og sætte ord på sine bonuskompetencer.

Kortene kan bruges af enkeltpersoner og små grupper, f.eks. i forbindelse med vejledningsforløb eller som en del af et kursus.

Kompetencespillet er et underholdende spil, der lægger op til dialog om bonuskompetencer, hvordan de udvikles, og hvad de kan bruges til i forskellige job og funktioner. Det kan spilles af 3-6 personer.

Kompetencekortene og Kompetencespillet knytter direkte an til e-værktøjet her på folkeoplysningskompetencer.dk. Det er en god forberedelse/støtte til at udfylde skemaet og lave en kompetenceprofil med e-værktøjet.

Kortene og spillet kan også bruges helt selvstændigt eller i forbindelse med andre kompetenceværktøjer - eks. minkompetencemappe.dk, som er undervisningsministeriets officielle realkompetenceredskab.

Kortene til kompetencespillet kan downloades her


Kompetencekort og brugsanvisning
Kompetence­spillet og spilleregler


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)